Over de Betekenis Academie

De Betekenis Academie biedt een veilige omgeving waarbinnen mensen zich ontwikkelen tot gezonde, verantwoordelijke en gepassioneerde individuen die een positieve impact maken op de wereld.

Onze droom is het realiseren van een opleidingsinstituut om hart en hoofd in balans te brengen bij mensen en organisaties, met als doel om de transitie naar een nieuwe maatschappij te realiseren. Een maatschappij waarin welvaart, welzijn en welbevinden meer in balans zijn met elkaar.

Werkwijze

Van inspiratie naar realisatie

Het lemniscaat staat centraal binnen de Betekenis Academie. Het laat de verbinding zien tussen onze innerlijke belevingswereld en de uiterlijke tastbare wereld. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je weet waar jouw talenten liggen en wat je hier te doen hebt, hoe meer impact je kunt maken in de uiterlijke wereld. Daarom is ons aanbod erop gericht om jou te helpen de juiste balans te vinden, zodat jij je kunt ontwikkelen tot een gezond, verantwoordelijk en gepassioneerd individu die een positieve impact maakt op de wereld.

Docenten en trainers

Ontstaan van de Betekenis Academie

Leuk dat je op dit deel van de website bent uitgekomen. Ik vertel je hier graag meer over mijn eigen levensreis en hoe dit ertoe geleid heeft dat ik ben gestart met de Betekenis Academie.

Van kinds af ben ik al gefascineerd door de vraag ‘wat is de betekenis van het bestaan?’ Gedurende mijn schoolperiode verdween deze vraag naar de achtergrond, maar na het afronden van mijn studie kwam de vraag opnieuw binnen mijn bewustzijn. Dit keer ben ik actief op zoek gegaan naar antwoorden, wat resulteerde in het volgen van diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en uiteindelijk een reis van 6 maanden door Azië (2011). Gedurende deze reis ontdekte ik hoe ontzettend goed wij het hebben in ons koude kikkerlandje. Ik realiseerde me hoe bijzonder het is dat we al zo lang in veiligheid en in vrijheid leven. Deze realisatie was voor mij een motivatie om me in te schrijven bij de KVK, als ondernemer aan de slag te gaan en iets te doen met de kansen die ik gekregen heb.

In de afgelopen jaren heb ik diverse initiatieven en bedrijven opgezet, waarbij de nadruk steeds meer is komen te liggen op ‘van betekenis zijn’ en ‘impact maken’. Als ondernemer maak ik mij hart voor de transitie naar een nieuwe economie en maatschappij, waarin welvaart, welzijn en welbevinden meer in balans zijn. 

Mijn grote motivatie is dat ik een mooiere wereld achter wil laten aan mijn dochters en toekomstige generaties, dan hoe ik hem heb aangetroffen. Ik denk dat het noodzakelijk is dat we onszelf opnieuw uitvinden om dit te realiseren. De transitie naar een nieuwe maatschappij start bij een persoonlijke transformatie, daarom heb ik in 2020 heb besloten om de lessen die ik zelf heb geleerd te verwerken in een training voor (zelfstandig) ondernemers, bestuurders, directeuren, leiders, kunstenaars, docenten, veranderaars en dwarsdenkers. Dit 7 maanden durende transformatie proces is het programma betekenisvol ondernemen.

Met de Betekenis Academie bieden we een veilige omgeving, waarbinnen mensen zich ontwikkelen tot gezonde, verantwoordelijke en gepassioneerde individuen die een positieve impact maken op de wereld. 

Mijn grootste droom is dat de transitie naar een nieuwe economie en maatschappij aan het einde van mijn leven een feit is, zodat we een leefbare planeet achterlaten aan toekomstige generaties. Ik hoop hier met de Betekenis Academie een belangrijke bijdrage aan te leveren door zoveel mogelijk mensen te inspireren om betekenis te geven aan hun bestaan en zo een positieve impact te maken op de wereld. 

Wiebe Bakker 
Oprichter Betekenis Academie

Uitgelichte workshops en programma’s

Wim Hof workshop

Tijdens deze workshop leer je hoe je weer eigenaar wordt van je eigen mind, en daarmee van je eigen leven. Een gezond, gelukkig en betekenisvol bestaan start met een heldere geest. Met de Wim Hof methode heb je een krachtige tool in handen..

Proeverij betekenisvol ondernemen

Meld je aan voor de proeverij en maak kennis met het programma betekenisvol ondernemen. Krijg een nieuw perspectief op economie en maatschappij. Ontdek welke stappen jij kunt zetten..

Programma betekenisvol ondernemen

In dit halfjaar traject maak je in 6 dagen de reis van het hoofd naar het hart. We brengen jou (nóg) dichterbij jouw essentie en we geven je praktische handvaten om dit door te vertalen naar jouw ondernemerschap.

Over de Betekenis Academie

Video afspelen