Reisverhaal Linda Mechielsen

Linda Mechielsen is één van de deelnemers die mee heeft gedaan aan het programma betekenisvol leiderschap. Lees hier het reisverhaal Linda, hoe hij het programma heeft ervaren en welke impact dit heeft gemaakt.

'Van Wiebe heb ik echt geleerd om simpel te ondernemen, heerlijk!'

Voordat ze het programma ‘betekenisvol leiderschap’ volgde, had ze al opleidingen gedaan. Maar er miste nog iets in haar ondernemerschap. ‘Maar wat? Daar was ik nog zoekende naar. Toen ik bij de kennismakingsbijeenkomst zat, wist mijn gevoel dat ik hiervoor echt mocht kiezen.’ 

 

‘Die geraaktheid voelde echt.’
Linda (41) kende Wiebe al omdat ze met haar coachpraktijk in Het Element zat (innovatiehub op het Zwitsalterrein in Apeldoorn). Toen ze van hem hoorde dat hij de Betekenis Academie ging opzetten, was ze meteen geïnteresseerd en besloot een bijeenkomst bij te wonen. Linda: ‘Met mijn onderneming wil ik graag van betekenis zijn, maar op dat punt wist ik nog niet met wat en hoe. Wiebe stelde op een gegeven moment ook de vraag “Wat raakt jou in de wereld?”, waarbij hij ook zelf het antwoord gaf wat hem raakt. Toen ik zijn emoties zag en hoe hij handen en voeten wil geven aan de betekenis economie, wist ik meteen dat ik mee wilde doen aan het programma. Die geraaktheid voelde echt.’

‘Wat me het meeste is bijgebleven? Dat ik het op mijn manier mag doen.’

 

Het is inmiddels een paar maanden geleden dat ze het traject heeft afgerond. Linda blikt er op terug: ‘Ik was veelal nog aan het rennen. Ook tijdens het programma. Waar naartoe? Geen idee. En dat kreeg ik dan soms ook terug van de andere deelnemers. Zoekende is misschien een beter woord. Door het programma heb ik het fundament van bedrijf verstevigd en heb ik meer vertrouwen gekregen in mezelf en mijn manier van ondernemen. En omdat ik een natuurcoach ben, vergelijk ik het graag met een boom: mijn wortels zijn steviger en dieper geworden, waardoor ik sterker sta voor wie ik ben en hoe ik wil ondernemen. Ik heb echt ontdekt dat ik m’n ondernemerschap op mijn manier mag aanpakken. Dat is zo fijn!’

IJsbad
Omdat Wiebe ook Wim Hof instructeur is, werd ook het ijsbad ingezet tijdens één van de cursusdagen. Linda: ‘Toen ik in het ijsbad zat, kreeg ik echt een heel sterk gevoel dat ik tot veel meer in staat ben dan dat ik tot dat moment dacht. En dat terwijl ik eigenlijk van nature een vuurvrouw ben. Heel bijzonder om mee te maken. Ook de training van Roel over het Human Design is me goed bijgebleven. Daar wil ik in de toekomst nog verder induiken.’

Wat het voor mijn business heeft gedaan?’
Linda: ‘Door het programma ben ik het echt op mijn eigen manier gaan doen. En tja, dat is onlosmakelijk verbonden met mijn business. Ik ben het ondernemen veel leuker gaan vinden, mede omdat ik veel zelfvertrouwen heb getankt. Ik mag er de tijd voor nemen, waardoor ook het spelenderwijs leren weer terug is. Dat is zo heerlijk! Daardoor heb ik nu meer interactie met potentiële klanten, maar ook met collega-coaches.’

‘Ik leef meer in het nu.’
Voordat we het haar kunnen vragen, vat ze de uitkomst van dit traject al in één woord samen: ‘Rust. Voorafgaand aan het programma voelde ik echt onrust en had ik een sterke hang naar andermans mening. Ik vaar nu mijn eigen koers. Waarbij de reis net zo leuk is als de bestemming. Ik leef minder in de toekomst en meer in het nu. Daar geniet ik van en door die positieve uitstraling trek ik ook weer veel mooie mensen aan. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van schrijven, het delen van mijn reflecties. Maar daarbij voel ik niet meer de druk van zoveel mogelijk likes en reacties op LinkedIn. Ja echt, ik ben veel rustiger geworden.’

Over Linda haar werk als natuurcoach
De natuur is haar canvas. Daar voert ze haar gesprekken als coach. Linda: ‘Soms zeggen we ook niets. Ook dat hoort erbij. Stilte en vertragen zijn belangrijke onderdelen in mijn werk. Als je de stilte omarmt, dan creëer je ruimte voor het gevoel om te spreken. Dat werkt helend. Het is daarin magisch om te zien welke stappen mensen zelf zetten. Dat ik hen mag helpen om het onbewuste naar het bewuste te tillen.  En dat is waar ik Wiebe dankbaar voor ben, dat ik simpel mag ondernemen. Zonder poespas. Iedere dag weer genieten!’

Impact programma

  • Ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn eigen manier van ondernemen, waardoor ik meer plezier ervaar in het ondernemerschap.  
  • Ik ben me veel bewuster geworden van mijn lichaam en vooral mijn ademhaling. Hierdoor ervaar ik meer ontspanning en meer flow in mijn ondernemerschap. 
  • Ik leef en onderneem meer in het nu, waardoor ik me minder zorgen maak om de toekomst. 
  • Ik werk meer vanuit rust en zelfvertrouwen, waardoor ik duurzamere relaties opbouw met klanten en partners. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email